fredag 5 juli 2019

2018-07-24 Lägenhetsbrand i centrala Griphamn!

Larmet kom in klockan 03:00 natten till idag om en lägenhet på Marklandsgatan som var helt övertänd när polis och brandmän kom till platsen. Ögonvittnen såg en man fly lägenheten ut genom ett fönster på tredje våningen och klättrade ner för ett stuprör och försvann till fots. Lägenhetskomplexet har utrymts utan några skadade och släckningsarbetet har pågått större delen av dagen. Enligt pågående utredning misstänks branden varit anlagd. Lägenheten hörs tillhöra en före detta polis.

Vi har bett Görgen Hermansson vid ledningscentralen för polisen i Region syd om en kommentar:
- Branden är äntligen släckt och husets boende är evakuerade. Så jag är tacksam för det. Efter brandmännens arbete och utredning tror vi att branden kan ha varit anlagd men det är inte klart om det varit med uppsåt till annans liv. Ärendet håller på att utredas just i denna stund. Vi söker självklart mannen som flytt bostaden, tack vare ett ögonvittne har vi fått in en bra beskrivning på mannen som inte hör lägenheten till och vi försöker pussla ihop händelseförloppet, det är allt jag vill kommentera på ärendet just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nyhetsbrevet

En glad sommar och god fortsättning till er kära Simuler! Här återuppstår bloggen och ett nyhetsbrev till er gällande alla nya och relativ...