fredag 5 juli 2019

2016-03-20 Misstänkt mordbrand i centrala Griphamn

Branden startade i en lägenhet på Briljantgatan i centrala Gripholm. Larmet kom strax efter klockan 22 på söndagen.
När polis, räddningstjänst och ambulans kom till platsen var branden fullt utvecklad. Branden upptäcktes på grund av rökutveckling och en tjutande brandvarnare.
Enligt polisen har lägenhetsbranden varit anlagd. Man har funnit rester av vad som verkar vara bensindunkar i lägenheten. 
Ingen ska ha befunnit sig i lägenheten när branden bröt ut. Lägenheten hörs tillhöra Katarina Apel, utredare på roteln för grova brott. Hon eftersöks nu och polisen har gått ut med en bild. 
Polisen rubriceras händelsen som mordbrand och i nuläget har polisen ingen misstänkt gärningsman.
– Vi är kvar på platsen och knackar dörr för att ta reda på mer, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.


EVAKUERING:

– Flera personer evakuerades från omkringliggande lägenheter. Lägenheten blev snabbt helt övertänd och röken spred sig till lägenheter ovanför, säger Lisa Forsman vid räddningstjänsten.
En man i 60-årsåldern fördes till Griphamns Lasarett med rökskador. Enligt GL's presstjänst vårdas även en kvinna i 52-årsåldern på sjukhuset med anledning av branden.
– Bådas tillstånd är stabilt, meddelar Stefan Sarajärvi vid GL's presstjänst vid halv fyra-tiden. 
Totalt ska 4-5 personer ha fått lindriga rökskador, uppger polisen. De som skadats fick hjälp och tillsyn av ambulanspersonal på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nyhetsbrevet

En glad sommar och god fortsättning till er kära Simuler! Här återuppstår bloggen och ett nyhetsbrev till er gällande alla nya och relativ...